Καλωσορίσατε στις ιστοσελίδες του μαθήματος [ΜΥΕ030/ΠΛΕ045] Προχωρημένα Θέματα Τεχνολογίας και Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων του τμήματος Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ιστοσελίδες απευθύνονται στους σπουδαστές του μαθήματος αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν και γενικότερη πληροφόρηση γύρω από την περιοχή των Βάσεων Γνώσεων και Δεδομένων.

Εξ' αποστάσεως διαλέξεις

Συνδέσεις και υλικό:

 • Ο κωδικός του μαθήματος στο MS Teams είναι nn1xkf6. Για όσους παλιούς ξέρετε το μάθημα ως ΠΛΕ045: στο MS Teams εμφανίζεται με τον κωδικό ΜΥΕ030. You can't miss it.

 • Για να μην έχουμε φοιτητές 2 ταχυτήτων (λέμε τώρα): μπορείτε να δείτε κάποια uploaded videos στο Panos Vassiliadis YouTube channel στην playlist ΜΥΕ030, την οποία θα συμπληρώνω κατά το δυνατόν

Παράδοση μέσω turnin

Η παράδοση γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέσω turnin και για ασκήσεις και για την περιγραφή του project


Ασκήσεις: Η παράδοση των ασκήσεων γίνεται μέσω αρχείου pdf, ως εξής:

turnin exA@mye030 AM_NAME_exA.pdf κλπ,

όπου A είναι ο αύξων αριθμός της άσκησης (1, 2, ή 3).

Π.χ., αν το ΑΜ μου ήταν είναι 777, για την άσκηση 2: turnin ex2@mye030 777_VASSILIADIS_ex2.pdf


Project: για το project θέλω ένα text file που θα περιέχει: (α) AM, Ονόματα της ομάδας, (β) το link@Github, στο οποίο θα βρω αυτά που ζητάω στη σχετική λιστούλα, (γ) αν υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να μου πείτε. Θυμίζω ότι το παραδοτέο, ο κώδικας και το video θα είναι στο Github σας (βλ. παρακάτω).

Το turnin θα γίνει στο prj@mye030, ως εξής: turnin prj@mye030 AM1_AM2_AM3_prj.txt


Προσοχή: το turnin αντέχει αρχεία μέχρι 10MB (οπότε, αν το αρχείο σας ξεπερνά το όριο, σπάστε το σε πολλά)

Εργασίες που υποβάλλονται μέσω email απλώς θα αγνοούνται..

Για το διαγώνισμα

Όταν θα έρθει η μέρα του διαγωνίσματος, θα μπούμε στο MSTeams όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου. Μετά, αναλόγως του ποιο σύστημα θα έχει αποδειχθεί ευσταθές, θα δείτε την εκφώνηση. Υπάρχουν τα εξής σημεία:

 • Η παρούσα σελίδα του μαθήματος θα χρησιμεύσει για κάποια ανακοίνωση αν κάτι πάει στραβά.
 • Ο κωδικός του μαθήματος στο MS Teams είναι nn1xkf6. Για όσους παλιούς ξέρετε το μάθημα ως ΠΛΕ045: στο MS Teams εμφανίζεται με τον κωδικό ΜΥΕ030. You can't miss it.
 • Η σελίδα του μαθήματος στο ecourse είναι http://ecourse.uoi.gr/course/view.php?id=2194.
 • To turnin του μαθήματος. Αν τα υπόλοιπα συστήματα σπάσουν, το τελυταίο καταφύγιο είναι η παράδοση του διαγωνίσματός σας να γίνει μέσω αρχείου κειμένου, ως εξής: turnin exam@mye030 AM_NAME_exam.txt . Πρέπει να μπορείτε να κάνετε turnin αν χρειαστεί, με το δικό σας login (όχι του φίλου σας!).
 • Πρέπει να είστε γραμμένοι σε ecourse και MSTeams και να ξέρετε να κάνετε turnin αν χρειαστεί.

Ανακοινώσεις

 • [2021-03-04] Δείτε την εκφώνηση της 1ης άσκησης εξασκήσεως στη σελίδα "Ασκήσεις"!
 • [2021-02-25] Για να αναπληρώσουμε την διάλεξη της 25ης Μαρτίου που θα χαθεί, ΕΚΤΑΚΤΗ διάλεξη: ΤΕΤ 3/3, 12.00-14.00, όπου θα μιλήσουμε για το project του μαθήματος
 • [2021-02-17] Για όσους τυχόν δεν παρακολουθείτε: το μάθημα έχει υποχρεωτικό project, του οποίου την εκφώνηση και τα διαδικαστικά έχω ανακοινώσει στη σελίδα Project.
  Για όσους πάρετε το μάθημα, παρακαλώ δηλώστε ομάδα εδώ
 • Καλώς ήρθατε στις σελίδες του μαθήματος. Δείτε τα σχετικά links για περισσότερες πληροφορίες