ΜΥΕ012/ΠΛΕ059 – Εξόρυξη Δεδομένων

Εαρινό Εξάμηνο, 2017

 

Αρχική

Υλικό

Διαφάνειες

Ασκήσεις

Γενικές Πληροφορίες

Ώρες Διδασκαλίας: Τρίτη 2:00-5:00 μ.μ.
Διδάσκων: Παναγιώτης Τσαπάρας (
tsap _at_ cs.uoi.gr), Γραφείο Β.3

Παλαιότερα Μαθήματα: Εαρινό Εξάμηνο 2012, Χειμερινό Εξάμηνο 2012, Χειμερινό Εξάμηνο 2013, Χειμερινό Εξάμηνο 2014, Χειμερινό Εξάμηνο 2014

Βαθμολογία: Ο βαθμός του μαθήματος προκύπτει από τις ασκήσεις και project τα οποία είναι απαλλακτικά. Δεν υπάρχει τελική εξέταση ούτε τον Ιανουάριο, ούτε το Σεπτέμβριο.

Διαδικαστικά: Η διαφάνειες με τις διαδικαστικές λεπτομέρειες (pdf)

 

Ανακοινώσεις

 

·       Δευτέρα 21/8: Άσκηση Σεπτεμβρίου: Η Άσκηση Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμη στη σελίδα ασκήσεων του μαθήματος.

·       Τρίτη 4/7: Τελική Βαθμολογία Ιουνίου: Η βαθμολογία όλων των Ασκήσεων και ο τελικός βαθμός είναι εδώ. Αν έχετε απορίες παρακαλώ στείλετε μου email, οι βαθμοί θα σταλούν στην γραμματεία στο τέλος της εβδομάδας

·       Τρίτη 27/6: Πρόγραμμα εξέτασης. Εδώ είναι το πρόγραμμα για την εξέταση των Ασκήσεων 3 & 4. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο όσους μου στείλανε email για να εξεταστούν. Αν υπάρχει κάποιο λάθος, παράλειψη ή πρόβλημα παρακαλώ στείλετε μου email άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες που δεν εξετάζονται μηδενίζονται αυτόματα.

·       Τρίτη 30/5: Τέταρτη Άσκηση: Η τέταρτη άσκηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα ασκήσεων του μαθήματος.

·       Παρασκευή 12/5: Βαθμολογία Ασκήσεων 1&2: Η βαθμολογία των Ασκήσεων 1&2 είναι εδώ

·       Δευτέρα 8/5: Πρόγραμμα εξέτασης. Εδώ είναι το πρόγραμμα για την εξέταση των Ασκήσεων 1 & 2. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο όσους μου στείλανε email για να εξεταστούν. Για τους υπόλοιπους υποθέτω ότι δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν το μάθημα και οι ασκήσεις τους μηδενίζονται.

·       Σάββατο 6/5: Εξέταση Ασκήσεων 1 & 2. Η εξέταση των ασκήσεων 1 και 2 θα γίνει την επόμενη εβδομάδα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή μεταξύ 11 το πρωί και 5 το απόγευμα. Στείλτε μου ένα email πότε είσαστε διαθέσιμοι εκείνες τις ώρες και μέρες για να βγάλω το πρόγραμμα των εξετάσεων. Υπολογίσετε περίπου μισή ώρα για την εξέταση, αλλά δώσετε ένα μεγαλύτερο διάστημα διαθεσιμότητας ώστε να χωρέσουν όλοι στο πρόγραμμα.

Όσοι έχετε παραδώσει την πρώτη άσκηση, αλλά δεν ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε, μπορείτε να μην εξεταστείτε, αλλά στείλτε ένα email και ενημερώστε με σχετικά. Όσες ασκήσεις δεν εξεταστούν μηδενίζονται.

·       Παρασκευή 5/5: Τρίτη Άσκηση: Η τρίτη άσκηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα ασκήσεων του μαθήματος.

·       Τρίτη 11/4: Δεύτερη Άσκηση: Η δεύτερη άσκηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα ασκήσεων του μαθήματος.

·       Κυριακή 2/4: Παράδοση και εξέταση της πρώτης Άσκησης. Στην τρίτη ερώτηση, γράψετε με σαφήνεια στην αναφορά σας πως τρέχει το πρόγραμμα σας. Επίσης τα αρχεία και τις παραμέτρους εισόδου του προγράμματος σας (πχ το κατώφλι του support) δεν θα πρέπει να είναι σταθερές μέσα στο πρόγραμμα σας αλλά να μπορούν να δίνονται από το command line όταν τρέχει το πρόγραμμα (αν παραδώσετε ipython notebook τότε βάλετε τις σταθερές σε ξεχωριστό κελί στην αρχή).

Για την εξέταση ο στόχος είναι να γίνει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Η ημερομηνία της εξέτασης θα συζητηθεί στο μάθημα αυτή την Τρίτη.

·       Πέμπτη 30/3. Πρώτη Άσκηση: Η προθεσμία για πρώτη άσκηση μεταφέρεται για την Δευτέρα 3/4 στις 12 το μεσημέρι. Αν χρησιμοποιήσετε free pass για την άσκηση, γράψετε στην αρχή της αναφοράς τον αριθμό των free passes που χρησιμοποιήσατε.

·       Τετάρτη 15/3. Πρώτη Άσκηση: Η πρώτη άσκηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα ασκήσεων του μαθήματος.

·       Δευτέρα 13/3. Φροντιστήριο Python: Σήμερα, 13/2, 5-8 μ.μ. στην Ι2, θα γίνει φροντιστήριο στην Python.

·       Τετάρτη 1/3. Αναπλήρωση μαθήματος: Η αναπλήρωση μαθήματος θα γίνει την Δευτέρα 6/3, 5-8 μ.μ. στην Ι2.

·       Τετάρτη 15/2. Φροντιστήριο Πιθανότητες: Τη Δευτέρα 20/2, 5-7 μ.μ. στην Ι2, θα γίνει φροντιστήριο πιθανότητες.

·       Τρίτη 14/2. Καλώς ήρθατε στην Εξόρυξη Δεδομένων!