Διδάσκων

  Πάνος Βασιλειάδης  
Γραφείο:  Β.2  
Τηλέφωνο:  26510-0-8814  
E-mail:  pvassil [στο] cs [τελεία] uoi [τελεία] gr  
Web: www.cs.uoi.gr/~pvassil/  
URL μαθήματος: http://www.cs.uoi.gr/~pvassil/courses/sw_dev

Υποστήριξη του μαθήματος

MS Teams Team code: 5dgz1z1
(με τίτλο MYY301)
Channel: Office hours
email myy301 [στο] cs [τελεία] uoi [τελεία] gr
ΕΔΙΠ Γιάννης Χάντας
gchantas[στο]uoi.gr
Πέμπτη 11:00 με 13:00 στο MS-Teams
Βοηθοί Γεώργιος Κυμπαρίδης -- Δήμος Γκιτσάκης -- Αθανάσιος Παλιγιάννης Τρίτη 19.00-21.00 στο MS-Teams
  Υπάρχει ορισμένο meeting εκείνες τις ώρες στο channel.Μπαίνετε και γράφετε στο chat ότι θέλετε να κάνετε ένα call και οι βοηθοί επικοινωνούν μαζί σας.

Προγραμματιστική Εργασία (project)

H προγραμματιστική εργασία (project) αφορά τη σχεδίαση, υλοποίηση και ρύθμιση ενός, σχετικά μεγάλου εύρους, συστήματος λογισμικού, είναι υποχρεωτική και πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρωθεί πλήρως!!

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια είναι σεμιναριακού χαρακτήρα και έχουν στόχο να σας βοηθήσουν με πρακτικά ζητήματα σχετικά με το project του μαθήματος. Η διαδικασία στο εργαστήριο, συνήθως αφορά την hands-on επίλυση κάποιου προβλήματος, ή σχεδιαστικού ή πρακτικού (π.χ., "πάμε τώρα να βγάλουμε use cases από αυτό το παράδειγμα απαιτήσεων", ή "πάμε τώρα να σχεδιάσουμε κλάσεις για το τάδε πρόβλημα", αλλά και "πάμε τώρα να δούμε πώς δουλεύετε με το Junit"). Τα εργαστήρια του μαθήματος είναι προαιρετικά. Η έναρξή τους ανακοινώνεται όταν η ύλη έχει προχωρήσει αρκετά ώστε τα εργαστήρια να έχουν πρακτικό νόημα.

Διαγώνισμα (αναλόγως της κατάστασης)

[Ηλεκτρονικά] Αν δεν υπάρξει ιδρυματικά άλλη ρύθμιση, προφανώς έχετε στη διάθεσή σας τα πάντα

[Δια ζώσης] Το διαγώνισμα θα διεξαχθεί στο χαρτί (όχι στο εργαστήριο, δηλαδή), με ανοιχτό το διδακτικό βιβλίο και μόνο αυτό.

Βαθμολόγηση

Η βαθμολόγηση γίνεται ως εξής: Το άριστα στην προγραμματιστική εργασία πιάνει συνολικά 3 μονάδες και στο διαγώνισμα 7. Για να περάσετε το μάθημα, πρέπει να γράψετε τη βάση στο τελικό διαγώνισμα!.

Ζητήματα ηθικής τάξεως

Για να αποφευχθούν αντιγραφές:

  • όσοι διαπιστωθεί ότι αντέγραψαν σε διαγώνισμα μηδενίζονται αυτομάτως στο μάθημα για όλες τις εξεταστικές περιόδους της φετινής ακ. χρονιάς,
  • αν κριθεί σκόπιμο, θα υπάρξει και κάποια υποχρεωτική ενδιάμεση εξέταση (γραπτή ή προφορική ή στα εργαστήρια ή ότι άλλο επινοήσει ο διδάσκων) που θα δώσει επιπλέον βαθμολογία σε όσους εντίμως προσπαθούν μόνοι τους ή ποινές σε όσους διαπιστωμένα αντιγράφουν.

Οι ποινές επιβάλλονται ανεξαιρέτως, ασχέτως αν κάποιος αντέγραψε ή βοήθησε άλλον να αντιγράψει. Ο σκοπός των εργαστηριακών ασκήσεων είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να μπείτε στη διαδικασία να σχεδιάσετε, υλοποιήσετε και ελέγξετε τον κώδικά σας. Οι αντιγραφές (μεταξύ σας ή από εξωτερικούς λύτες) σας ζημιώνουν πολλαπλά: αφενός δεν εκπαιδεύεστε στο αντικείμενο, και αφετέρου δημιουργούν και ένα εξαιρετικά κακό περιβάλλον από ηθικής σκοπιάς.