ΜΥΥ205/ΠΛΥ212 – Τεχνικές Αντικειμενοστραφούς Προγραμματισμού

Εαρινό Εξάμηνο, 2015

 

Αρχική

Διδακτέα Ύλη

Ασκήσεις

Γενικές Πληροφορίες

Ώρες Διδασκαλίας: Τρίτη 3-5 μ.μ., Πέμπτη 12-2 μ.μ., Αμφιθέατρο
Εργαστήρια: Πέμπτη 3-7 μ.μ.
Διδάσκων: Παναγιώτης Τσαπάρας (tsap _at_ cs.uoi.gr)

Συντονίστρια Εργαστηρίων: Μαρία Χρόνη (mchroni _at_ cs.uoi.gr)

Βοηθοί: Μιχάλης Κολοζώφ (mkolozof_at_cs.uoi.gr)

               Δημήτρης Μπέστας (dmpestas_at_cs.uoi.gr)

               Πάρης Τσανταρλιώτης (ptsantar_at_cs.uoi.gr)

               Κωνσταντίνος Σεμερτζίδης (ksemer_at_cs.uoi.gr)

               


Βαθμολογία: Ο τελικός βαθμός του μαθήματος προκύπτει από τα εργαστήρια ή την πρόοδο, τις ασκήσεις και την τελική εξέταση.

·         Τα εργαστήρια είναι υποχρεωτικά για τους φοιτητές του πρώτου έτους (επιτρέπονται το πολύ δύο απουσίες). Ο βαθμός του εργαστηρίου μετράει για 20% του τελικού βαθμού.

·         Για όσους είναι σε μεγαλύτερο έτος, αν δεν έχετε βαθμό εργαστηρίου, ή δεν θέλετε να κρατήσετε τον βαθμό του εργαστηρίου, μπορείτε να δώσετε πρόοδο, η οποία θα μετρήσει 20% του βαθμού. Αν αποφασίσετε να δώσετε πρόοδο, ο βαθμός του εργαστηρίου χάνεται. Δεν μπορείτε να κρατήσετε τον βαθμό προόδου από προηγούμενα χρόνια.

·         Οι ασκήσεις μετράνε 30% του βαθμού και είναι υποχρεωτικές για όλους. Δεν μπορείτε να κρατήσετε το βαθμό των ασκήσεων από προηγούμενα χρόνια.

·         Ο βαθμός της τελικής εξέτασης μετράει 50% του τελικού βαθμού. Για να περάσετε το μάθημα θα πρέπει να γράψετε τουλάχιστον 4 (τέσσερα) στην τελική εξέταση, και να έχετε βαθμό τουλάχιστον (5) πέντε συνολικά.

 

Βαθμοί προηγούμενων εργαστηρίων: Εδώ είναι οι βαθμοί για τα εργαστήρια του 2013 και 2014.

 

Παλαιότερα μαθήματα: Μπορείτε να δείτε το υλικό και τις ασκήσεις από τα προηγούμενα μαθήματα. Αν και υπάρχουν κάποιες αλλαγές στην ύλη, πολύ από το υλικό παραμένει το ίδιο.

 

Ανακοινώσεις

·         Παρασκευή 25/9: Συνολική βαθμολογία Σεπτεμβρίου. Η συνολική βαθμολογία (μαζί με τα εργαστήρια/πρόοδο και τις ασκήσεις) για αυτούς που δώσανε εξετάσεις στην εξεταστική του Φεβρουαρίου εδώ. Υπενθυμίζω ότι ο όριο για την τελική εξέταση είναι το 4 και ο βαθμός της εξέτασης μετράει 50%.

·         Παρασκευή 25/9: Συνολική βαθμολογία Σεπτεμβρίου. Η συνολική βαθμολογία (εργαστήρια, πρόοδος, ασκήσεις, εξέταση, τελικός βαθμός) για αυτούς που δώσανε εξετάσεις το Σεπτέμβριο για το ΜΥΥ205 και το ΠΛΥ212.

Διευκρινήσεις:

o   Το όριο για το τελική εξέταση είναι το 4. Αν έχετε κάτω από το όριο ο τελικός βαθμός γίνεται αυτόματα 4. Σημειωμένοι με bold είναι οι βαθμοί που μετατράπηκαν σε 4 λόγω του τελικού.

o   Αν δώσατε για αναβαθμολόγηση και δεν βελτιώσατε τον βαθμό, ο νέος βαθμός δεν θα περαστεί.

o   Αν δεν είσαστε γραμμένοι στο μάθημα (προφανώς) δεν μπορείτε να πάρετε βαθμό.

o   Οι βαθμοί θα καταχωρηθούν στην γραμματεία την επόμενη Παρασκευή, οπότε αν έχετε κάποια απορία για κάποιο βαθμό θα πρέπει να την κάνετε μέσα μέχρι τότε.

·         Πέμπτη 9/7: Συνολική βαθμολογία Ιουνίου. Η συνολική βαθμολογία (εργαστήρια, πρόοδος, ασκήσεις, εξέταση, τελικός βαθμός) για το ΜΥΥ205 και το ΠΛΥ212. Η λίστα περιλαμβάνει όλους όσους έχουν μία εγγραφή σε κάποιο από τα παραπάνω.

o   Σημείωση: το όριο για το τελική εξέταση είναι το 4. Αν έχετε κάτω από το όριο ο τελικός βαθμός γίνεται αυτόματα 4.

o   Οι βαθμοί πρέπει να καταχωρηθούν στην γραμματεία μέχρι την Δευτέρα, οπότε αν έχετε κάποια απορία για κάποιο βαθμό θα πρέπει να την κάνετε μέσα στις επόμενες τρεις μέρες. Μπορείτε να με βρείτε στο γραφείο μου αύριο και την Δευτέρα πρωί.

·         Δευτέρα 22/6: Βαθμοί Εργαστηρίων και Προόδου. Οι βαθμοί για αυτούς που έδωσαν πρόοδο είναι εδώ (οι βαθμοί είναι με άριστα το 100). Οι βαθμοί για αυτούς που έχουν τουλάχιστον 8 παρουσίες στα εργαστήρια είναι εδώ (οι βαθμοί είναι με άριστα το 10).

·         Τρίτη 19/5:  Τρίτη σειρά ασκήσεων. Η Τρίτη σειρά ασκήσεων είναι διαθέσιμη στην σελίδα Ασκήσεων του μαθήματος.

·         Δευτέρα 11/5:  Μάθημα 12/5. Το αυριανό μάθημα θα γίνει στην Ι5.

·         Τετάρτη 6/5:  Διευκρινήσεις για την δεύτερη σειρά ασκήσεων. Υπήρχαν κάποια μικρά λάθη και παραλείψεις στην εκφώνηση της δεύτερης σειράς. Τα λάθη έχουν διορθωθεί στο πιο πρόσφατο pdf αρχείο. Συγκεκριμένα:

o   Η Ουρά θα πρέπει να κρατάει αντικείμενα Person. Οποιεσδήποτε αναφορές σε ακέραιους ήταν λάθος. Επίσης να τονίσω για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει η υλοποίηση σας να ακολουθεί την υλοποίηση που κάναμε στην τάξη για την δυναμική στοίβα. Υλοποίηση με πίνακα ή ArrayList θα θεωρηθεί λάθος.

·         Τετάρτη 25/3:  Δεύτερη σειρά ασκήσεων. Η δεύτερη σειρά ασκήσεων είναι διαθέσιμη στη σελίδα των ασκήσεων. Η προθεσμία είναι στις 14/5 στην αρχή του μαθήματος (12 μ.μ.).

·         Κυριακή 26/4: Πρόοδος. Η ύλη της προόδου είναι όλα όσα κάναμε πριν το Πάσχα. Κοιτάξτε επίσης και τις διαφάνειες στην αρχή της διάλεξης 16. Η κληρονομικότητα δεν θα είναι στην πρόοδο. Η πρόοδος θα γίνει με ανοιχτές σημειώσεις.

·         Τετάρτη 1/4:  Πρόοδος. Η πρόοδος θα γίνει Δευτέρα 27/4, 5-7 μ.μ. Υπενθυμίζω ότι η πρόοδος είναι μόνο για τα μεγαλύτερα έτη, για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τον βαθμό του εργαστηρίου, ή δεν έχουν βαθμό εργαστηρίου. Αν αποφασίσετε να δώσετε πρόοδο, ο βαθμός του εργαστηρίου χάνεται. Δεν μπορείτε να κρατήσετε τον βαθμό προόδου από προηγούμενα χρόνια.

·         Τετάρτη 25/3:  Πρώτη σειρά ασκήσεων. Η πρώτη σειρά ασκήσεων είναι διαθέσιμη στη σελίδα των ασκήσεων. Η προθεσμία είναι στις 21/4 στην αρχή του μαθήματος (3 μ.μ.). Θα είναι καλό να διαβάσετε και να ξεκινήσετε την άσκηση όσο πιο νωρίς γίνεται ώστε αν υπάρχουν απορίες να έχουμε την ευκαιρία να τις συζητήσουμε πριν τις διακοπές του Πάσχα.

·         Κυριακή 22/3:  Επιπλέον μάθημα/φροντιστήριο. Την Δευτέρα 23/3, 3-5 θα έχουμε ένα επιπλέον μάθημα όπου θα συζητηθεί και η άσκηση του τρίτου εργαστηρίου.

·         Παρασκευή 13/3: Αναπλήρωση μαθήματος. Την Δευτέρα 16/3, 2-4 θα έχουμε μάθημα για αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων των αποκριών.

·         Πέμπτη 26/2: Εγγραφή στα εργαστήρια και το ecourse. Δημιουργήστε όλοι λογαριασμό στο ecourse ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ανακοινώσεις για το μάθημα. Επίσης η εγγραφή στα εργαστήρια για τους πρωτοετείς έχει ανοίξει και θα είναι ανοιχτή μέχρι την Δευτέρα 2/3. Οι φοιτητές από τα μεγαλύτερα έτη μπορούν να έρχονται στο ΠΕΛΣ τις ώρες 5-7 για να κάνουν τις ασκήσεις παράλληλα.