ΠΛΕ059 Εξόρυξη Δεδομένων

Εαρινό Εξάμηνο, 2012

 

Αρχική

Υλικό

Ασκήσεις

Γενικές Πληροφορίες

Ώρες Διδασκαλίας: Τετάρτη 1-4 μ.μ., Αίθουσα Ι3.
Διδάσκων: Παναγιώτης Τσαπάρας (tsap _at_ cs.uoi.gr), Γραφείο Β.3


Ανακοινώσεις

         Δευτέρα 25/6: Οι βαθμοί για τις τρείς πρώτες σειρές ασκήσεων είναι τώρα διαθέσιμοι εδώ. Για τυχον απορίες επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατον (πριν την Τετάρτη).

         Δευτέρα 25/6: Η προθεσμία για την τέταρτη σειρά ασκήσεων είναι 1η Ιουλίου. Για απορίες επικοινωνήστε μαζι μου με email (πριν την Τεταρτη, ή μέσα στο Σαββατοκύριακο). Η παράδοση των ασκήσεων μπορεί να γίνει μόνο με email.

         Δευτέρα 4/6: Η τέταρτη σειρά ασκήσεων είναι τώρα διαθέσιμη. Λεπτομέρειες στη σελίδα των ασκήσεων.

         Τρίτη 22/5: Αξιολόγηση: Αυτή την Τετάρτη 23/5 θα γίνει η αξιολόγηση του μαθήματος στο τέλος της τάξης.

         Τρίτη 22/5: Μάθημα Αναπλήρωσης: το μάθημα αναπλήρωσης των ωρών της προηγούμενης βδομάδας δεν θα γίνει αυτή τη βδομάδα, αλλά την επόμενη, ή την βδομάδα της 4ης Ιουνίου.

         Τρίτη 22/5: Η τρίτη σειρά ασκήσεων είναι τώρα διαθέσιμη. Λεπτομέρειες στη σελίδα των ασκήσεων.

         Πέμπτη 3/5: Μαθήματα Αναπλήρωσης: Για την αναπλήρωση των χαμένων ορών θα γίνουν 2 δίωρα μαθήματα Τρίτη 8/5 και Τρίτη 15/5, 3:00-5:00. Τα μαθήματα θα γίνουν στην αίθουσα Ι1.

         Τρίτη 1/5: Η δεύτερη σειρά ασκήσεων είναι τώρα διαθέσιμη. Λεπτομέρειες στη σελίδα των ασκήσεων.

         Δευτέρα 23/4: Αναβολή μαθήματος 25/4. Το μάθημα της 25/4 αναβάλλεται. Την επόμενη βδομάδα θα ανακοινωθεί πότε θα γίνει η αναπλήρωση του μαθήματος.

         Τετάρτη 4/4: Turn-in για την Άσκηση 1. Μπορείτε να παραδώσετε την πρώτη άσκηση είτε μέσω email σε μένα, είτε με το turn-in, χρησιμοποιώντας την εντολή:

turnin assignment1@ple059 <τα αρχεία σας>. Δώσετε επεξηγηματικά ονόματα στα αρχεία σας. Η τελευταία παράδοση μετράει για κάθε άσκηση, και αν είναι εκπρόθεσμη εφαρμόζεται ο κανόνας για τις καθυστερημένες ασκήσεις.

         Δευτέρα 2/4: Άσκηση 1, Ερώτημα 1.3. Διευκρίνηση: Για να είναι λογικό το μέτρο απόστασης μεταξύ δύο διατάξεων, θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να ξεχωρίζει τις διατάξεις που είναι παρόμοιες με αυτές που διαφέρουν πολύ. Στην απάντηση σας θα πρέπει να εξηγήσετε εν συντομία και τη λογική του μέτρου που προτείνετε. Επίσης, αν δύο διατάξεις είναι πανομοιότυπες θα πρέπει να έχουν απόσταση 0, και αν η μία είναι η αντίστροφη της άλλης να έχουν μέγιστη απόσταση (π.χ., για 5 στοιχεία, η διάταξη <Α,Β,Γ,Δ,Ε> είναι αντίστροφη της <Ε,Δ,Γ,Β,Α>).

         Τετάρτη 28/3: Η προθεσμία για την πρώτη σειρά ασκήσεων είναι την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, για όλες τις ερωτήσεις. Οι ασκήσεις θα πρέπει να παραδοθούν ηλεκτρονικά είτε μέσω email, είτε με turn-in.

         Δευτέρα 26/3: Η πρώτη σειρά ασκήσεων είναι τώρα διαθέσιμη. Λεπτομέρειες στη σελίδα των ασκήσεων. Αν κατεβάσατε την άσκηση Δευτέρα πρωί, κατεβάσετε την ξανά γιατί έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές.