επικήδειος λόγος του Καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη,

(Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ)

Ι.Ν. Παναγιάς Σπάτα- Αττικής, 6 Σεπτεμβρίου 2010

 

Ένα τεράστιο διαμάντι ο Νίκος, βγήκε από τη γη ατόφιος κι έζησε όλη τη ζωή του λαμπιρίζοντας σ’ όσους ήταν γύρω του. Χωρίς διακρίσεις, έτρεχε να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη, χωρίς φειδώ για το χρόνο του, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Το αυτοκίνητό του, το σπίτι του, τα χρήματά του, η ψυχή του όλη ήταν εκεί, όλα δοσμένα απλόχερα για όλους.

image006.jpg                      image017.jpg                     image005.jpg               

Ένα μεγάλο παιδί ο Νίκος, ρουφούσε τη ζωή με λαιμαργία, σαν κάτι να του έλεγε ότι έπρεπε να βιαστεί γιατί θα κοβόταν άκαιρα το νήμα της. Απ’ το πιο ψηλό βουνό της Αμερικής μέχρι το βυθό στις λίμνες της, από την πιο ήσυχη κουβέντα με τους φίλους μέχρι την πιο μεγάλη φασαρία στο πλήθος, από το ένα άκρο της γήινης εμπειρίας ως το άλλο, ο Νίκος έτρεχε να ζήσει, να γευτεί, να νοιώσει. Με λαμπερή ματιά, ψυχή μεγάλη, όρεξη ατέλειωτη. Όλη η ζωή ήταν ένα παιχνίδι για το Νίκο, το ένα χωρατό διαδεχόταν το άλλο, πάντα καλόκαρδα και πάντα γελαστά, ακόμη κι όταν οι άλλοι αστειευόντουσαν μαζί του.

image022.jpg      image011.jpg     image018.jpg

Ένας μεγάλος επιστήμονας ο Νίκος, έβαλε δικά του πρότυπα στη δουλειά του, κι είχε συνεισφορά σπάνια στο χώρο του. Πάνω από 1000 άλλες εργασίες αναφέρονται στο έργο του και για κάποιες περιοχές ο Νίκος ήταν και είναι ο #1. Δεν παρασύρθηκε από προχειρότητες, δεν σύρθηκε σε ίντριγκες, αλλά πάντα λεβέντης, με ίσια ματιά και χωρίς δεύτερη σκέψη έλεγε αυτό που πίστευε σωστό.

image016.jpg                           image007.jpg

Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος ο Νίκος. Πάτησε στα θεμέλια που του έδωσαν οι γονείς του και πήρε δύναμη από την αφοσιωμένη και ακλόνητη μητέρα του, την κα Δέσποινα. Κι ύστερα ενώθηκε με τη Χριστίνα του και βλάστησαν τη Δέσποινα την τετραπέρατη και τον Κωνσταντίνο το σκανταλιάρη. Ποιος δε βλέπει το Νίκο μέσα στα μάτια τους; Ο Νίκος είναι αθάνατος. Ζει και θα ζει μέσα απ’ τα δικά τους έργα, τα δικά τους λόγια, τις δικές τους επιτυχίες!

Ένα τεράστιο διαμάντι ο Νίκος, βγήκε από τη γη και τώρα επιστρέφει σ’ αυτή! Και στον Παράδεισο, όπου ταξιδεύει η ψυχή του, στους κόλπους του Κυρίου, ο Νίκος θα είναι σίγουρα έτοιμος για να αρχίσει πάλι τα αστεία, παρέα με τους αγγέλους, και να βουτήξει στην ουράνια ζωή με την ίδια ζέση που πέρασε από την επίγεια!