Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων    | Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής                                      

 

Χρήστος Τζώρτζης

DEng, BSc, MPhil, PhD 

Αναπληρωτής καθηγητής Π.Δ 407/80 *

*'Αρθ. 5. Παρ. 1: Επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους... που προσλαμβάνονται ... προκειμένου να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού και οργανωτικού έργου. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις τους αντιστοιχούν σε αυτά της καθηγητικής βαθμίδας με την οποία εξομοιούνται μισθολογικώς.”

Σύντομο βιογραφικό

Χρηματοδότηση έρευνας

Δημοσιεύσεις

Διδασκαλία

Επίβλεψη φοιτητών

Συμμετοχή σε Επιτροπές

Νέα

Ο Χρήστος είναι Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος.

Επικοινωνία | ©2013 Χ. Τζώρτζης

Εργασιακή εμπειρία

Ο Χρήστος Τζώρτζης είναι διδάσκων με σύμβαση του Π.Δ. 407/80 και αντιμισθία Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων από το 2012, ενώ εργάστηκε στο ίδιο τμήμα (2008-2012) με αντιμισθία Επίκουρου Καθηγητή. Επίσης. Επίσης είναι από το 2008 διδάσκων με σύμβαση του Π.Δ. 407/80 και αντιμισθία Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διατελέσει (2008-11) Επίτιμος Λέκτορας στο University of Manchester, School of Computer Science, όπου εργαζόταν από το 2002 μέχρι και το καλοκαίρι του 2008 ως Λέκτορας με πλήρη απασχόληση και μονιμότητα.

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα το 1999, ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Αντιπρύτανη του UMIST, Prof. Paul Layzell, με ερευνητικά, διδακτικά και διοικητικά καθήκοντα και πλήρη απασχόληση, εκπονώντας παράλληλα part-time διδακτορική διατριβή. Το 2001 διορίστηκε Επίτιμος Λέκτορας στο UMIST, Dept. of Computation και το 2002 εξελέγει Λέκτορας στο ίδιο τμήμα. Εργάστηκε ως Λέκτορας με πλήρη απασχόληση στο Dept. of Computation (που το 2004 μετονομάστηκε σε School of Informatics με τη συγχώνευση του UMIST με το Victoria University of Manchester και το σχηματισμό του University of Manchester), και μονιμοποιήθηκε το 2006, . Το 2006 μετακινήθηκε εσωτερικά στο School of Computer Science. Παράλληλα, από το 2004 εργάστηκε ως Εξωτερικός αξιολογητής για το Nottingham Business School, Nottingham Trent University. Προηγουμένως είχε εργαστεί ως Επιστημονικός βοηθός σε διάφορα ελληνικά και ξένα ερευνητικά προγράμματα, ως σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων και ως Εκπαιδευτής σε σεμινάρια πληροφορικής.

Οργάνωσε το 1st SOSoRNet workshop, και ένα special session στο IEEE CSMR 07 και CSMR 09, ενώ συνδιοργάνωσε το Service-enabled Collaborative Enterprises- Joint event. Ήταν πρόεδρος επιτροπής συνεδρίου στο CSMR 08, πρόεδρος του Industrial Track στο CSMR 11, και editor σε special issue του Journal of Software Maintenance and Evolution.

Σπουδές

Έχει Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής, Πατρών, Πτυχίο Νομικής, Δ.Π.Θ., Ερευνητικό μεταπτυχιακό (MPhil in Computation) από το UMIST και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD in Informatics) από το University of Manchester.

Έρευνα

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Εξόρυξη και τη Διαχείριση Δεδομένων και Γνώσης και την υποστήριξη λήψης αποφάσεων. Η έρευνα του στοχεύει τόσο στη δημιουργία νέων αλγορίθμων όσο και στη βελτίωση και το συνδυασμό υπαρχόντων αλγορίθμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα και προκλήσεις σε πεδία εφαρμογών όπως η ιατρική, η βιολογία και η τεχνολογία λογισμικού (με έμφαση στη συντήρηση, εξέλιξη και αξιολόγηση ποιότητας λογισμικού).

Συμμετείχε στο Εθνικό Κέντρο Εξόρυξης Γνώσης από Κείμενα (National Centre of Text Mining) ως ειδικός στην εξόρυξη δεδομένων. Συμμετείχε επίσης στην ομάδα ‘Pennine, μια στρατηγική ερευνητική πρωτοβουλία που επαγγέλλεται ‘το λογισμικό ως υπηρεσία’, με στόχο την ανάπτυξη των τεχνολογιών και των μεθόδων για γρήγορη παραγωγή και εξέλιξη συστημάτων λογισμικού. Τέλος συμμετείχε ως ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Centre for Service Research.

Δημοσιεύσεις

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 εργασίες, τόσο σε διεθνή περιοδικά με κριτές όπως τα: Data & Knowledge Engineering, Methods of Information in Medicine, Information Systems Frontiers, Int’l Journal of Data Mining and Bioinformatics, και Applied Artificial Intelligence, όσο και σε διεθνή συνέδρια με κριτές όπως τα: IEEE ICTAI, IEEE COMPSAC, IEEE APSEC, IEEE IWPC και IEEE CSMR. Λίστα δημοσιεύσεων υπάρχει εδώ.

Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα

Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, τόσο της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και της Γ.Γ.Ε.Τ. όσο και των Βρετανικών Ερευνητικών Συμβουλίων και Πανεπιστημίων, που αφορούν στον τραπεζικό και ιατρικό τομέα, καθώς και στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης παραγωγής. Λίστα ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων στα οποία συμμετείχε υπάρχει εδώ.

Αυτοδύναμη Επίβλεψη Διδακτορικών Διατριβών, μεταπτυχιακών και πτυχιακών

Επέβλεψε αυτοδύναμα 2 διδακτορικές (PhD) και μια μεταπτυχιακή ερευνητική διατριβή (MPhil) που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Έχει συνεπιβλέψει 3 διδακτορικές διατριβές που ολοκληρώθηκαν, ενώ συνεπιβλέπει άλλη μία διδακτορική διατριβή, που είναι σε εξέλιξη. Έχει επιβλέψει πάνω από 25 μεταπτυχιακές (MSc) και πάνω από 25 πτυχιακές εργασίες. Τέλος, έχει συμμετάσχει στην τριμελή επιτροπή μιας διδακτορικής διατριβής και 4 μεταπτυχιακών διατριβών (MPhil). Συνοπτική λίστα είναι εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

size:11.0pt'>εδώ.